Кандидат-президентската двойка на Демократическата партия - Джо Байдън и Камала Харис се появиха за първи път заедно на съвместна публична проява в Уилмингтън, щата Делауеър, предаде "Ройтерс".

Противоепидемиологичните мерки им попречиха да организират масова проява с много симпатизанти. Вместо това те разговаряха с репортери в полупразен физкултурен салон.

Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединените щати Джо Байдън представи Камала Харис и обяви, че няма никакви съмнения, че е направил правилния избор.

Тръмп: Байдън обиди афроамериканците

Тръмп: Байдън обиди афроамериканците

След провокативен въпрос за тест за умствени способности

След това подчерта: "А изборът, който ще направим през ноември, ще реши бъдещето на Америка години напред."

Камала Харис изгради речта си с основен акцент - несправянето на настоящия президент с пандемията от коронавирус.

"Америка има нужда от помощ, а вместо протегната ръка се изправя пред президент, който се грижи повече за себе си, отколкото за народа, който го е избрал. Това е президент, който прави така, че всяко едно предизвикателство става ужасно трудно за преодоляване" подчерта Камала Харис. И продължи: "Няма страна, която да не е засегната от коронавируса, но причината Съединените щати да бъдат толкова тежко засегнати, се дължи на неумението на президента Тръмп да подходи сериозно към проблема. Той пропусна тази възможност още в самото начало."

Харис е първата чернокожа жена, предложена за вицепрезидент. Байдън не пропусна да обърне внимание на този факт с думите: "Тази сутрин онези момиченца в Америка, които се чувстват пренебрегвани или подценявани, особено онези от тях, които са афроамериканки, със сигурност ще почувстват промяната - те за първи път ще имат възможност да се възприемат по по-различен начин".

Джо Байдън в сериозна конкуренция по набиране на дарения

Джо Байдън в сериозна конкуренция по набиране на дарения

Камала Харис гледа към Белия дом

От своя страна Камала Харис, която е с южноазиатски произход, отбеляза, че преди нея е имало много "борбени и амбициозни жени, благодарение на чиято саможертва, решителност и постоянство тя днес може да се кандидатира за поста вицепрезидент".

От своя страна президент Доналд Тръмп коментира новата кандидат-президентска двойка, припомняйки, че миналата година между Байдън и Харис е имало разногласия.

"Тогава Харис каза ужасни неща за Байдън - тя открито му се подигра. Ето защо смятам, че изборът е рискован", обърна внимание президентът Тръмп.

В същото време по време на съвместната изява в Уилмингтън Байдън и Харис демонстрираха привързаност един към друг.

Харис каза трогателни думи за сина на Байдън, починал през 2015 година.

В рамките на проявата бе обявена кампания за набиране на средства в помощ на предизборната надпревара на кандидат-президентската двойка. Само за 24 часа бяха събрани 26 милиона долара, като бе отчетено, че 150 000 души участват за първи път в подобен тип дарение.