Шефът на изборния щаб на Хилари Клинтън по време на президентската кампания - Джон Подеста, заяви, че Русия се е намесила в изборите в САЩ и може да се очаква същото във Франция и Германия.

В интервю за Би Би Си Подеста коментира, че кампанията на Доналд Тръмп е била подпомогната както от Русия, така и от проявените двойни стандарти от страна на ФБР.

По думите му, разследването, предприето от ФБР срещу Хилари Клинтън непосредствено преди изборите, е навредило на кампанията й.

Припомняме, на разследването, свързано с използването на личния мейл на Клинтън за служебна кореспонденция, беше дадена гласност в пика на кампанията. Същевременно ФБР не засегна по никакъв начин темата за връзките между щаба на Тръмп и Кремъл, за които вече имаше данни в публичното пространство.

На 20 март шефът на ФБР Джеймс Коми, който се яви на изслушване пред конгреса, потвърди, че се води разследване за намесата на Русия в американската изборна кампания, както и че обект на разследването са и хора от екипа на Тръмп.

Коми призна, че разследването е започнало още през лятото на 2016 г.

Разследваме Русия и Тръмп, потвърди ФБР
Обновена

Разследваме Русия и Тръмп, потвърди ФБР

Упълномощен съм от правосъдното министерство да потвърдя, че ФБР (...) разследва опити