Британският премиер Борис Джонсън и турският президент Тайип Ердоган се договориха да работят заедно като партньори в НАТО. Това се казва в съобщение, разпространено във вторник от кабинета на ръководителя на британското правителство след телефонен разговор между двама политици, съобщава ТАСС.

"Те се ангажират да работят заедно като съюзници от НАТО за укрепване на важни двустранни отношения между Великобритания и Турция в области като търговия и инвестиции, сигурност и отбрана и антитероризъм", се казва в комюникето.

"Лидерите обсъдиха и регионални въпроси. За Либия те се съгласиха за необходимостта от политически процес, ръководен от самите либийци с посредничеството на ООН и с подкрепата на Берлинския процес", отбелязва Даунинг стрийт.

"За Сирия министър-председателят подчерта важността на ООН да извърши оценка въз основа на нуждите на хората, нуждаещи се от помощ, както беше обсъдено в Лондон по-рано този месец", се казва в комюникето.

Меркел, Макрон, Ердоган и Джонсън с договорка за Сирия

Меркел, Макрон, Ердоган и Джонсън с договорка за Сирия

Джонсън проведе разговори с френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Ангела Меркел и турския президент Ердоган