Британският премиер Борис Джонсън определи одобрението на ваксината срещу COVID-19, разработена от Оксфордския университет и AstraZeneca, като "фантастична новина и триумф за британската наука".

Малко след като Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти в страната (MHRA) одобри ваксината за спешно снабдяване, Джонсън обеща в профила си в "Туитър", че правителството "ще премине към възможно най-бързо ваксиниране на колкото се може повече хора".

Великобритания одобри ваксината на Оксфорд/AstraZeneca

Великобритания одобри ваксината на Оксфорд/AstraZeneca

Тя е евтина и лесна за масово производство

От своя страна британският здравен министър Мат Ханкок подчерта, че одобрението на ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд/AstraZeneca във Великобритания е "фантастична новина", която ще помогне на страната да постави вируса под контрол.

В интервю за Sky News той посочи, че допълнителна полза от ваксината на Оксфорд/AstraZeneca е, че не трябва да се "съхранява при свръхниски температури", което според него ще помогне на медицинските специалисти да отнесат ваксината в далечни и по-затънтени райони на страната.

"Това е много добра новина за ускоряване на разпространението на ваксината, и разбира се, ваксината е нашият изход от тази пандемия. Това приближава деня, в който всички можем да върнем нормалния си живот", заключи Ханкок.