Адвокатът на предизборния щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп Руди Джулиани обвини ръководителите на управляваните от Демократическата партия градове в ключови оспорвани щати в провеждането на координирана, "централизирана" кампания за изборни измами, за да откраднат победата на Тръмп в президентските избори на 3 ноември.

"След като започнахме да разследваме... това, което се появи много бързо, е, че няма една изборна измама в един щат. Този модел се повтаря в редица щати. Почти същият модел. Който почти всеки опитен разследващ, прокурор би предположил, че е имало план от централизирано място за извършване на тези различни актове на изборни измами, специално фокусирани върху големите градове и специално фокусирани върху (както бихте си представили) големите градове, контролирани от демократи. И особено фокусирани върху големи градове, които имат дълга история на корупция", коментира Джулиани, говорейки пред репортери във Вашингтон.

Тръмп с нови данни за хиляди "мъртви души" в изборите

Тръмп с нови данни за хиляди "мъртви души" в изборите

"Туитър" маркира поредни негови публикации като съмнителни

Посочвайки конкретно случая с Филаделфия, щата Пенсилвания, Джулиани твърди, че броят на потенциалните случаи на изборни измами в този град "може да запълни библиотека".

"Бихте могли да кажете същото за Детройт", който се намира в щата Мичиган, добави адвокатът на Тръмп.

"Всеки един от тези градове са градове, които са контролирани от демократи, което означава, че могат да се измъкнат с всичко, което искат да направят, това означава, че имат определена степен на контрол над - със сигурност контролират изцяло избирателната комисия, контролират и правоприлагащите органи, а за съжаление те имат някои приятелски настроени съдии, които ще напишат нелепо ирационални мнения, само за да излязат в тяхна полза", изтъкна още той.

Влизайки в "подробности", Джулиани посочи предполагаеми нередности в Пенсилвания, включително 682 770 бюлетини, изпратени по пощата, "за които имаме клетвени декларации, че не е имало проверка на (тези бюлетини) към момента, в който те са били включени в изборите".

Какво се случва със заведените от Тръмп съдебни дела?

Какво се случва със заведените от Тръмп съдебни дела?

За да спечели изборите, Доналд Тръмп трябва някак си да обърне 38 електорални гласа

Обвинявайки предизборния щаб на Байдън в създаването на "най-добрия екип за изборни измами в света", Джулиани предположи, че макар че "те бяха добри", те са направили "значителни грешки, както правят всички мошеници, а ние ги хванахме".

Според Джулиани един от начините за "измама" е станал възможен чрез изгонването на инспекторите на Републиканската партия от процеса на наблюдение и преброяване на гласовете.

"Всеки щат, почти всяка страна, дори Танзания и места, за които не бихте смятали, че имат правила относно инспекторите, особено за бюлетините по пощата. А защо особено за бюлетините по пощата? Защото те могат по-лесно да бъдат фалшифицирани и вие не можете да ги проверите", каза адвокатът.

По-рано днес Тръмп обяви, че адвокатите на неговия щаб ще очертаят "много ясен и жизнеспособен път към победата" срещу спечелилия изборите кандидат на демократите Джо Байдън. Президентът многократно обвинява противниците си в масови изборни измами. Демократическата партия и повечето медии отхвърлиха обвиненията и призоваха Тръмп да признае, че е загубил изборите.

Тръмп трябва да се оттегли и да не се излага, съветва Милош Земан

Тръмп трябва да се оттегли и да не се излага, съветва Милош Земан

Лично вярвам, че би било много по-разумно да се откаже