Американският президент Доналд Тръмп все още отказва официално са признае загубата си на вота и продължава и днес да изнася данни за допуснати грешки или изборни нередности.

Какво се случва със заведените от Тръмп съдебни дела?

Какво се случва със заведените от Тръмп съдебни дела?

За да спечели изборите, Доналд Тръмп трябва някак си да обърне 38 електорални гласа

Това направи той по познатия за него начин - със съобщения в "Туитър", които от социалната мрежа от своя страна отново отбелязаха като съмнителни публикации.

"Доказателствата за измами с гласоподаватели продължават да излизат. Сред тях са и 20 000 "мъртви души" сред избирателите в щата Пенсилвания и много хиляди в цялата страна. Сега има изкуствен брой гласове в полза на Джо Байдън.", написа Тръмп.

Тръмп трябва да се оттегли и да не се излага, съветва Милош Земан

Тръмп трябва да се оттегли и да не се излага, съветва Милош Земан

Лично вярвам, че би било много по-разумно да се откаже

Световната осведомителна агенция "Ройтерс" по-рано днес обобщи  как вървят заведените от президента на САЩ Доналд Тръмп съдебни дела в ключовите щати след загубата на президентските избори в началото на този месец.

За да спечели изборите, Доналд Тръмп трябва някак си да обърне 38 електорални гласа, което означава, че трябва да победи в най-малко три щата от посочените по-горе.

Броят на гласовете в подкрепа на Джо Байдън на общите избори в страната на 3 ноември (преброяването на бюлетините все още продължава), се доближава до 80 милиона, което ще бъде нов исторически рекорд за САЩ.

Би било по-мъдро Доналд Тръмп да признае загубата си на американските президентски избори и да се оттегли. Това смята чешкият президент Милош Земан, поддръжник на държавния глава на САЩ.