Във всички 14 региона на Русия, където в неделя се проведоха избори за ръководители на субекти, настоящите губернатори или техните временни губернатори са начело. По-голямата част от победителите са кандидати на "Единна Русия". Това сочат данни на руската Централна избирателна комисия, цитирани от "Интерфакс".

Така, при избора на губернатор на Бурятия, например, след обработка на 97,01% от протоколите, води настоящият ръководител на републиката Алексей Циденов, номиниран от партията "Единна Русия". Той печели 86,12% от гласовете.

Губернаторът на Свердловска област Евгений Куйвашев от "Единна Русия" печели 65,56% от гласовете въз основа на резултатите от обработката на 57,6% от протоколите.

Ръководителят на Удмуртия Александър Бречалов от същата партия, според резултатите от обработката, досега по-малко от 20% от протоколите (17,83%) набира 61,66% от гласовете. Артур Парфенчиков, който оглавява Карелия и представлява партията "Единна Русия", след обработка на 55,94% от протоколите, печели 68,63% от гласовете.

В Новгородска област лидер е губернаторът Андрей Никитин (Обединена Русия) със 76,83% от гласовете след обработка на 35,82% от протоколите. Сегашният губернатор на Калининградска област Антон Алиханов, след обработката на 5,75% от протоколите, печели 82,09% от гласовете.

В изборите за ръководител на Томска област лидер е изпълняващият длъжността губернатор на региона Владимир Мазур от Единна Русия, който след обработката на 96,48% от протоколите печели 84,52%.

В Саратовска област кандидатът на "Единна Русия", изпълняващ длъжността губернатор Роман Бусаргин, води след обработка на 11,91% от протоколите, като печели 78,9% от гласовете, сочат данните на ЦИК на Русия.

Изпълняващият длъжността ръководител на Владимирска област Александър Авдеев, който е член на същата партия като горните кандидати, според резултатите от обработката на 63,14% от протоколите, печели 84,01% от гласовете. В Марий Ел води самономинираният Юрий Зайцев, изпълняващ длъжността ръководител на региона, със 79,25% от гласовете след обработка на 18,29% от протоколите.

В Кировска област също действащият ръководител на региона Александър Соколов от Единна Русия печели 75,44% от гласовете след обработка на 27,45% от протоколите. Изпълняващият длъжността ръководител на администрацията на Тамбовска област Максим Егоров от същата партия печели 86,51% от гласовете след обработка на 38,64% от протоколите.

В Рязанска област друг действащ ръководител на региона - Павел Малков от "Единна Русия", печели 84,02% от гласовете след обработка на 66,27% от протоколите. На изборите в Ярославска област самономинираният Михаил Евраев, който преди това беше временно изпълняващ длъжността ръководител на региона, печели 83,32% от гласовете след обработка на 28,03% от протоколите.

В регионите, където се провеждат избори за регионални парламенти, партията "Единна Русия" води във всички случаи. По-специално в Сахалинска област, където са обработени 100% от протоколите, партията печели 47,2% от гласовете на изборите за регионална Дума.

От 9 до 11 септември в Русия се проведоха избори на различни нива. Президентът Владимир Путин е гласувал онлайн.