Хамдин СабахиВ появила се в днешното издание на седмичника "Карама" статия, озаглавена "Да се отървем от Израел", египетският депутат от левицата Хамдин Сабахи подчертава, че "арабската нация трябва отново да се заеме с тази благородна цел".

Сабахи посочва за пример на арабския свят лидера на Хизбула Хасан Насрала, уточняват от  БТА.
По думите на Сабахи победата на Хизбула над Израел се състои в това, че е върната вярата в арабската нация.

По думите на Сабахи, който е ръководител на неонасъристите (арабските националисти) и е смятан за водеща фигура в египетската немарксистка левица, арабската нация трябва да изготви свой дневен ред с основна цел - унищожаването на Израел".

Освен това интервюто със Сабахи "Карама" публикува и 16-странично приложение за лидера на Хизбула.

Над снимка на Насрала пише: "Аллах, благослови нашата победа!" В приложението са поместени и поеми в чест на Насрала и на покойния египетски президент Гамал Абдел Насър.

Прави впечатление, че много автори на редакционни статии в Египет, при това от най-различни партии сравняват лидера на Хизбула с покойния египетски държавен ръководител Гамал Абдел Насър.

Друг любопитен факт е, че на страниците на днешното издание на „Карама" остро са разкритикувани холивудски звезди като Майкъл Дъглас и Никол Кидман, които се обявиха против Хизбула.

Припомняме, че миналата седмица същото списание постави два въпроса на читателите си: "Легитимен акт ли е да бъдат атакувани американски и ционистки обекти?" и "Имат ли право египтяните да взривят израелското посолство?"