Руската армия продължава настъплението си в Източна и Южна Украйна, а тази нощ вниманието е било насочено към Харков.

Чути са силни експлозии. Според информацията на украинските военни те бележат тактически успехи и са успели да си върнат стратегически важен пункт - село Руска Лозова. Изведени от там са и 600 цивилни граждани. Украинският президент Зеленски обвини руската армия, че иска да унищожи "всичко живо" при настъплението си в Донбас. "Постоянните атаки срещу инфраструктурата и жилищните райони показват, че "Русия иска да направи този район необитаем."

Зеленски е готов на преговори с Путин

Зеленски е готов на преговори с Путин

Разгромът на окупаторите е неизменен, посочи украинският президент

Най-тежко остава положението край град Изюм, където руската армия съсредоточава основните си усилия. Настъпление се води към селата Сулиговка и Долгенкое, а врагът се опитва да разположи сили за противовъздушна отбрана, докладва украинският Генерален щаб.

Продължава настъплението и в Лиман (в районите на селата Ямбол, Озерное, Лиман), Северодонецк, където руската армия се опитва да завърши превземането на Рубижне, Попасня и Кураховск, но на този етап са задържани. В Запорожката област продължава артилерийският обстрел.

В сектора на Бесарабия няма значителни промени в позициите на двете армии.

И според вече ежедневната сводка на разузнаването на Обединеното кралство Русия все още се надява и опитва да реши проблемите, които преди възпираха инвазията ѝ, но продължава да е изправена пред сериозни предизвикателства. Руската армия все още прегрупира и пренасочва изчерпани и разпръснати части, които са участвали в неуспешните офанзиви в Североизточна Украйна. Британските военни отчитат, че руската офанзива продължава да страда от значителни недостатъци в тактическата координация.

Руските сили ще рухнат до няколко седмици, прогнозира военен експерт

Руските сили ще рухнат до няколко седмици, прогнозира военен експерт

Руснаците са пропилели единствения си шанс да превземат региона