Русия трябва да бъде изгонена от Украйна и "избутана обратно в Русия". Това заяви естонският премиер, съобщава Би Би Си.

Кая Калас каза, че западните страни трябва да споделят нейната цел Украйна да спечели войната, а Путин да загуби. Но тя добави, че запазването на единството ще стане по-трудно, докато войната продължава.

"Ако има някакво мирно споразумение, всички остават там, където са, тогава руската агресия наистина се отплаща", каза тя пред Newshour на Би Би Си.

"Не само отнемате земята на съседа със сила, но и накрая успокоявате и не бива да допускаме това.", допълни Калас.

Тя заяви, че европейската сигурност е заложена на карта и добави, че "всички трябва да разберем, че проблемът на съседа ни днес е наш проблем утре".

Изявлението на Калас дублира коментарите на външния министър на Обединеното кралство Лиз Тръс, която каза, че руските сили трябва да бъдат изтласкани от "цяла Украйна".

Не всички западни сили споделят целите на Тръс и Калас. Френските и германските служители бяха по-предпазливи при заявяването на военни цели, които рискуват да провокират Русия, предпочитайки вместо това да се съсредоточат върху езика за защита на Украйна.

Четири жени срещу Путин

Четири жени срещу Путин

Силните жени от Севера намират ясни думи срещу Путин и дават ясна заявка, че не възнамеряват да се огънат пред агресията на Русия