Говорител на Facebook отрече информация, която се появи в медиите, че на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп отново е разрешено да използва акаунтите си в социалните мрежи Facebook и Instagram. Той съобщи това в сряда в Twitter. По-рано няколко американски медии съобщиха, че се твърди, че ръководството на компанията е възстановило достъпа на бившия президент до страници в тези две социални мрежи. Те твърдяха, че потребителите на трети страни могат да преглеждат акаунтите на Тръмп.

В същото време редица специализирани портали обърнаха внимание на факта, че ръководството на Facebook не блокира достъпа на потребителите до разглеждането на акаунтите на Тръмп, а само забранява на самия бивш президент да публикува нови публикации там. "Статусът на бившия президент Тръмп за нашата платформа изобщо не се е променил", заяви говорителят на Facebook Анди Стоун в Twitter. Според него достъпът на бившия американски лидер до акаунти "остава временно спрян".

В началото на май надзорният съвет на Facebook подкрепи решението за спиране на достъпа на Тръмп до неговите акаунти. През последните седмици от мандата си на президент на САЩ, на Тръмп беше отказана възможността да пише в Twitter, Facebook и Instagram.