Найджъл Фарадж, един от основните агигатори за Брекзит, обяви, че Великобритания сега била готова да "премине към следващата фаза на унижение", след като британският премиер Тереза Мей постигна споразумение за условията по развода на Великобритания с Европейския съюз, съобщава "Ройтерс".

Пробив в преговорите между Брюксел и Великобритания за Брекзит

Пробив в преговорите между Брюксел и Великобритания за Брекзит

Това обяви шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер

"Споразумението в Брюксел е добра новина за г-жа Мей, тъй като сега можем да преминем към следващия етап на унижение", написа Фарадж в профила си в "Туитър".

От своя страна Стивън Уулфи, който е бивш претендент за лидерския пост на Британската партия за независимост, чийто основател е Найджъл Фарадж, а сега е независим евродепутат, обяви, че не е впечатлен от постигнатите договорености в Брюксел между Тереза Мей и Европейската комисия и че има въпроси около сделката.

"Съобщението на ЕК за постигнатия достатъчен напредък по споразумението за Брекзит твърди 1. Гражданите на ЕС са нещо повече от британските граждани в Обединеното кралство, като правата на гражданите на Великобритания са от второстепенно значение. 2. Плащаме на ЕС в пълен размер през 2019 и 2020 и след това ние плащаме средна сума докога? Излизаме ли?", написа Уулфи в "Туитър".

Тереза Мей обяви, че може да е нужно специфично решение за Северна Ирландия

Тереза Мей обяви, че може да е нужно специфично решение за Северна Ирландия

Убедена е, че няма да има твърда ирландска граница