Американският президент Доналд Тръмп обяви в профила си в "Туитър", че разследванията на ФБР и Министерството на правосъдието са "политизирани" в полза на демократите.

"Висшето ръководство и следователи от ФБР и Министерството на правосъдието политизираха свещения разследващ процес в полза на демократите и срещу републиканците - нещо, което би било немислимо само до неотдавна. Редовите служители са страхотни хора!", написа Тръмп.

През май 2017 г. Министерството на правосъдието назначи бившия директор на ФБР Робърт Мюлър като специален прокурор, за да ръководи разследването на предполагаемата намеса на Русия в американските президентски избори през 2016 г. и потенциалните връзки на Тръмп с Москва.

Тръмп саботира разследването на „Рашагейт“, разсекретявайки доклад на ФБР

Тръмп саботира разследването на „Рашагейт“, разсекретявайки доклад на ФБР

Директорът на ФБР може да подаде оставка…

През миналия месец министърът на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс беше разпитан като част от разследването, като се появиха информации, че Мюлър възнамерява да разпита също и Тръмп и бившия главен стратег на Белия дом Стив Банън за уволненията на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми и бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

По-късно днес американският президент се очаква да подпише разрешението за публикуване на меморандума, което той смята, че ще сложи край на разследването на аферата с Русия.