Агенти на ФБР са претърсили частния дом на бившия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс за класифицирани документи, съобщава "Блумбърг".

Лейтенант Тим ​​Бърн от полицията в Кармел, Индиана, заяви, че неговите служители са регулирали трафика пред дома на Пенс, докато агентите на ФБР са извършвали обиска. Той обаче не можа да даде повече информация какво са правили те в къщата.

Новото претърсване идва, след като адвокатите на Пенс признаха, че "малък брой" класифицирани документи са били открити в дома му в Индиана и предадени на ФБР след обиск.

Министерството на правосъдието назначи специални адвокати, които да разследват как документи с гриф "секретно" са се озовали в частните резиденции на президента Джо Байдън и на бившия държавен глава Доналд Тръмп.

Байдън и Пенс оказаха съдействие на властите за връщането на документите. Тръмп обаче отказа с аргумента, че е разсекретил документите, когато ги е занесъл в дома си в Мар-а-Лаго във Флорида. ФБР извърши претърсването на дома му с призовка на 8 август 2022 г.

Класифицирани документи са открити и в дома на Майк Пенс

Класифицирани документи са открити и в дома на Майк Пенс

Бившият вицепрезидент веднага ги е предал на ФБР