Финландия отваря границите си за туристи от 17 европейски страни, в които се има ниско равнище на заразяване с новия коронавирус, съобщава "Франс прес".

Правителството на скандинавската страна уточни, че отпадат мерките за страни, в които равнището на заразяване през последните 14 дни е под осем души на 100 000 души.

Финландия страда от липсата на 2 млн. руски туристи

Финландия страда от липсата на 2 млн. руски туристи

Не са виждали подобно нещо от разпадането на СССР през 1991 г.

Разрешават се и служебните командировки и други пътувания по основателни причини между Финландия и Алжир, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Тунис и Китай.

Така Финландия може да бъде посещевана от граждани на Нидерландия, Белгия, Италия, Австрия, Гърция, Малта, Германия, Словакия, Словения, Унгария, Лихтенщайн, Швейцария, Кипър, Ирландия, Андора, Сан Марино и Ватикана.

За редица страни, включително България, граничните ограничения са удължени до 11 август. В тази група са също така Швеция, Испания, Португалия, Полша, Франция, Чехия, Великобритания и др.

След две седмици финландските власти ще направят нова оценка на ситуацията, за да преценят дали да добавят или да извадят страни.

Финландия хвърля 100 млн. евро в борбата срещу коронавируса

Финландия хвърля 100 млн. евро в борбата срещу коронавируса

Със средствата ще бъдат закупени респиратори и защитни облекла