Една от първите стъпки на новата американска администрация начело с Джо Байдън ще бъдат мерки за изкореняване на корупцията, пише "Foreign Policy". Това се отнася както за усилия вътре в страната, така и преследване на незаконните схеми за финансиране, корупцията и клептокрацията в глобален мащаб, посочва изданието.

Това може да има сериозно влияние върху антикорупционните действия по целия свят, прогнозира "Foreign Policy".

Байдън: Америка се завърна
Обновена

Байдън: Америка се завърна

САЩ са готови да препотвърдят историческата си роля на лидер...

Като вицепрезидент в администрацията на Барак Обама новоизбраният президент Джо Байдън оглавяваше борбата с корупцията и клептокракрацията. Той неоднократно обеща да продължи тези усилия и като президент. Байдън е категоричен, че чуждестранното финансиране с неясен произход застрашава честността на изборите в САЩ.

Решимостта на Байдън да обяви война на незаконните схеми в световен мащаб потвърждават и представители на екипа му. Съветникът му по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че новата администрация "ще сплотява съюзниците за борба с корупцията и клептокрацията".

Припомняме, при представянето на своя екип в сферата на външната политика и сигурността Байдън заяви, че Америка е най-силна, когато работи със своите съюзници.

Гутериш и Байдън се разбраха за тясно сътрудничество между САЩ и ООН

Гутериш и Байдън се разбраха за тясно сътрудничество между САЩ и ООН

Шефът на ООН поздрави Байдън за победата на президентските избори