FOX News Media в сряда изпрати официални писма до кампаниите на кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Камала Харис, предлагайки дебат да се проведе на 17 септември в Пенсилвания.

"Сега, когато вицепрезидентът Камала Харис е предполагаемият кандидат от Демократическата партия, FOX News Media променя предложението за дебат през този цикъл. Като се има предвид, че надпреварата се е променила, бихме искали да бъдем домакини на президентски дебат между вицепрезидента Харис и бившия Президент Тръмп", се посочва в писмата, изпратени до всяка кампания, подписани от ръководството.

Тръмп готов за дебат с Харис

Тръмп готов за дебат с Харис

До 7 август кандидатът на демократите трябва да е ясен

"Предлагаме да бъде домакин на дебата в щата Пенсилвания във вторник, 17 септември, точно когато предсрочното гласуване започва там и на други ключови бойни полета. Отворени сме за обсъждане на точната дата, формат и място - със или без публика", продължиха Уолъс и Локър. "Отново вярваме, че Брет Байер и Марта Маккалъм, лицата на нашето политическо отразяване, са най-добрият избор за модериране."

Припомняме, че Тръмп заяви във вторник, че е готов за дебат с вицепрезидента Камала Харис. 

Тръмп заяви в неделя в телефонен разговор пред CNN, че според него Харис ще бъде "по-лесна" за побеждаване на предстоящите избори през 2024 г., ако бъде избрана за кандидат на демократите.

Коментирайки решението на президента Джо Байдън да се откаже от надпреварата, Тръмп се подигра, като заяви, че Байдън ще се запише "като единствения най-лош президент досега в историята на нашата страна".

Бившият държавен глава продължи да споделя мнението си за ситуацията, като написа в социалната мрежа " Истина", че всички около Байдън вече са знаели, че "той не е способен да бъде президент".

До 7 август демократите номинират своя кандидат за президентските избори

До 7 август демократите номинират своя кандидат за президентските избори

Камала Харис е основен кандидат

Байдън вече заяви, че ще подкрепи Камала Харис, за да заеме мястото му като официален кандидат на тяхната партия.

Националният комитет на Демократическата партия възнамерява да проведе виртуално поименно гласуване, за да избере кандидата за президент на партията преди 7 август.

Процесът на номиниране, в зависимост от броя на кандидатите, ще приключи между 1 и 7 август, преди Националната конвенция на Демократическата партия, която започва на 19 август.

Тръмп подаде жалба срещу Камала Харис, че е взела парите от кампанията на Байдън

Тръмп подаде жалба срещу Камала Харис, че е взела парите от кампанията на Байдън

Кампанията на Харис каза, че е събрала 100 милиона долара, надхвърляйки оставащия брой на Байдън

Харис вече получи подкрепата на видни демократи, като бившия президент Бил Клинтън и бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси.