Мисля, че човек, който в продължение на три години ръководи правителството на страната, няма нужда от представяне.
С тези думи президентът Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС, представи новия ръководител на външното разузнаване на Русия - Михаил Фрадков, който до преди месеци беше министър-председател.

Владимир Путин посочи, че Фрадков е бил дълги години на отговорна служба зад граница, работил е в Съвета за сигуронст, както е бил и министър по външноикономическите въпроси.

По вида на своята досегашна дейност Михаил Фрадков е запознат с работата на разузнаването, а и познава лично много от представителите на ръководните звена, обяснява Путин и допълва:

„Назначаването на Фрадков на тази длъжност - ръководител на разузнаването - само показва какво сериозно значение заема разузнаването в системата на държавни органи на Русия."

По думите на Владимир Путин външното разузнаване са явява един от най-професионално подготвените и ефективни служби, която трябва да продължава надеждно да защитава Русия от потенциални външни заплахи. Като приоритетно направление руският президент посочва борбата с международния тероризъм.