Флоренс Парли, министър на френските въоръжени сили, проведе първите разговори с действащия шеф на Пентагона Патрик Шанахан, който пое поста на 1 януари.

Както каза вчера във френския си отдел във френския отдел, една от темите беше изтеглянето на американските войски от Сирия.

"Снощи се състоя първият контакт с моя нов американски колега Патрик Шанахан. Политическият диалог относно условията за изтегляне на военните сили на САЩ от Сирия е абсолютно необходим и ще продължим в следващите дни и седмици", коментира Парли в Туитър.

Макрон и Путин обсъдиха Сирия и Украйна

Макрон и Путин обсъдиха Сирия и Украйна

Конкретно договореностите за сформиране на комисия за изготвяне на конституция

По-рано днес, администрацията на американския президент Доналд Тръмп съобщи, че американският лидер е обсъдил по телефона с френския президент Еманюел Макрон за изтеглянето на американските войски от Сирия. Според Белия дом, двамата подчертават, че "всяка нова употреба на химическо оръжие в Сирия е неприемлива".

В същото време Тръмп обясни в Туитър, че "безкрайните войни, особено онези, които се водят поради грешни преценки, направени преди много години, и тези, в които получаваме малка финансова или военна помощ от богатите страни, които толкова се възползват от това, което правим, в крайна сметка ще доведат до славен край."

Тръмп се отметна за изтеглянето от Сирия

Тръмп се отметна за изтеглянето от Сирия

Белият дом може да задържи контингента