Доналд Тръмп обяви новият министър на отбраната, това е Патрик Шанахан, след оставката на Джимс Матис, пише американският президент в Туитър.

"За мен е удоволствие да съобщя, че нашият много талантлив заместник-министър на отбраната Патрик Шанахан ще поеме поста на действащ министър на отбраната, започва на 1 януари 2019 г. Патрик има дълъг списък от постижения, докато служи като заместник, а преди това и Боинг. Той ще бъде страхотен," обясни Тръмп.

"Току-що имах дълъг и продуктивен разговор с президента Ердоган. Обсъдихме ДАЕШ, нашето взаимно участие в Сирия и бавното и високо координирано изтегляне на американските войски от района. След много години те се връщат у дома. Обсъдихме и силно разширената търговия", добави той.

Джим Матис напуска Пентагона
Обновена

Джим Матис напуска Пентагона

От негово писмо до Тръмп става ясно, че причината са разногласия…

Вчера, ключовият политик в президентската администрация, Брет Макгърк подаде оставка. Той е несъгласен с решението на държавния глава САЩ да се изтеглят от Сирия.

Оставката на Брет Макгърк е два дни, след като Матис също се оттегли от поста си в знак на протест срещу решението на Тръмп. Макгърк бе специалният пратеник на САЩ в международната коалиция срещу групировката "Ислямска държава".

Ключов политик изоставя Тръмп

Ключов политик изоставя Тръмп

Брет Макгърк е против изтеглянето от Сирия