Самолет, приземен дни по-рано във Франция за разследване на трафик на хора, излетя в понеделник за Индия с 276 индийци на борда, съобщиха властите, цитирани от АП.

Други 25 души са поискали убежище във Франция. Те са били прехвърлени в специална зона на парижкото летище "Шарл де Гол" за търсещи убежище.

Сред тях са 21-месечно дете и няколко непридружени от настойници непълнолетни лица.

Припомняме, че над 300 пътници пътуваха към Никарагуа. Те бяха блокирани в провинциално френско летище в продължение на четири дни във връзка с разследването на властите.

Франция задържа за трафик на хора самолет с над 300 индийци

Франция задържа за трафик на хора самолет с над 300 индийци

Арестувани са двама души

Двама пътници първоначално бяха задържани като част от разследване за трафик на хора, но бяха освободени в понеделник, след като се явиха пред съдия, съобщи прокуратурата в Париж.

Съдията ги посочи като "помагащи свидетели" по делото, специален статут според френското законодателство, който дава време за допълнително разследване и може да доведе до евентуални обвинения или до прекратяване на делото.

Източник, близък до разследването, заяви по-рано, че някои от индийските пътници, вероятно работници в Обединените арабски емирства, всъщност може да са искали да отидат от Никарагуа в Съединените щати или Канада.