Световните лидери подписаха споразумение, което потвърждава основния ангажимент на най-големите световни икономики за многостранна търговия и "основаващ се на правилата на международното право".

Френският президент Емануел Макрон обяви победа за възстановяването на международните институции в момент, когато "мултилатерализмът преживява истинска криза". Европейското единство по основните принципи помогна за спасяването на срещата на върха, каза той.

Меркел намекна за договорка в Г-20 за реформи в СТО

Меркел намекна за договорка в Г-20 за реформи в СТО

Кризата между Украйна и Русия е обсъдена в Буено Айрес

Двайсетте водещи икономически сили в света се обединиха около призива за реформа на Световната търговска организация (СТО), но останаха разделени по въпроса за глобалното затопляне, предаде "Ройтерс".

Така агенцията обобщава двудневните дискусии на Г-20 в Буенос Айрес.

Китай обяснява за протекционизма и Г-20

Китай обяснява за протекционизма и Г-20

Коментира забраните за Huawei и редактирането на човешки гени

Напрежението в Черно и Азовско море, което ескалира след пленяването на украински бойни кораби от руската гранична охрана край Керч, също беше обсъдено.

Германският канцлер Ангела Меркел използва случая, за да прикани руския лидер Владимир Путин да осигури свобода на корабоплаването в региона.

Тръмп няма да въвежда нови мита срещу Китай

Тръмп няма да въвежда нови мита срещу Китай

Белият дом и Пекин сближават позиции

Президентът на САЩ Доналд Тръмп провали постигането на единство с климата. Той не пропусна да припомни своето намерение да извади родината си от Парижкото споразумение.

Анализатори отбелязват, че има воля за реформи в СТО, но разделението пречи на тяхното прилагане.

Тръмп кани Ким Чен-ун в Белия дом

Тръмп кани Ким Чен-ун в Белия дом

Срещата е планирана за 2019 г.

Руският президент Владимир Путин заяви в събота, че не е имало разговори с Украйна относно евентуалното освобождаване на украинските моряци, които бяха пленени заедно с корабите им, предаде Ройтерс.

Путин говори с репортери в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес. Русия се противопоставя на международните призиви за освобождаване на трите украински кораба.

Путин: Няма преговори за пленените моряци

Путин: Няма преговори за пленените моряци

Русия и Украйна са в конфликт