Премиерът Гълъб Донев изрази подкрепата на страната ни за европейската интеграция на Черна гора и приветства новоизбрания президент на балканската страна Яков Милатович, като подчерта приятелските отношения между двете страни. Това се случи по време на разговора между двамата лидери след тържествената церемония по полагането на клетва и встъпването в длъжност на Милатович в парламента в Подгорица, съобщи Правителствената информационна служба.

Официалното събитие също бе посетено от президентите на Хърватия, Сърбия, Албания и Косово - Зоран Миланович, Александър Вучич, Байрам Бегай и Вьоса Османи. В своята реч след полагането на клетвата, Милатович изрази благодарност за присъствието на държавните и правителствените ръководители от региона.

Премиерът Донев приветства президента Милатович за неговата ангажираност със стратегическата ориентация и приоритети на Черна гора, както и за стремежа му към икономическо и социално стабилизиране на страната. Той заяви, че България ще продължи да подкрепя инициативи и проекти, насочени към успешната интеграция на Черна гора в Европейския съюз. Президентът Милатович и премиерът Донев се ангажираха да укрепят отличното сътрудничество между двете страни и то да намери положително отражение в търговския стокообмен между тях.