Сигурността, миграцията, разкриването на нови работни места - това са някои от основните теми българското европредседателство, обявени от заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев по време на срещата му с генералните консули на държавите от ЕС, акредитирани в Торонто

Припомняме, той е на работно посещение в Канада, което ще продължи до 6 декември.

Пред дипломатите Георг Георгиев представи приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

"Страната ни ще търси баланс и разбирателство по най-важните общоевропейски теми от стратегическия дневен ред на съюза", увери той.

Заместник-министърът подчерта, че като председател на ЕС България ще работи за подобряване на конкурентноспособността и стабилността чрез сближаване и създаване на условия за единство и солидарност.

"Нашият фокус ще бъде насочен към сигурността и миграцията, растежа и разкриването на работни места, европейската перспектива на Западните Балкани, Източното партньорство и Черноморския регион. Ще обърнем и специално внимание на политиката за сближаване, която през годините е доказала своята истинска европейска стойност." - допълни Георгиев.

Заместник-министърът и генералните консули се обединиха около това, че предизвикателствата, пред които е изправен европейският проект, изискват още по-задълбочено сътрудничество и взаимодействие между отделните държави-членки.

По-рано Георг Георгиев се срещна с ръководството на Канадско-българската бизнес мрежа (Canada-Bulgaria Business Network - CBBN).

Георг Георгиев: Ще популяризираме българските стоки и услуги в Канада

Георг Георгиев: Ще популяризираме българските стоки и услуги в Канада

Ежегодно изложение на български продукти...