Един мъж е арестуван в Германия във връзка с евентуална атака срещу Кьолнската катедрала, съобщава "Ройтерс".

Лицето е 30-годишен таджик, за когото има информация, свързана с риск за държавната сигурност, се казва в изявление на полицията в Кьолн, без да се съобщават допълнителни подробности.

Съдът ще позволи мъжът да бъде задържан до 7 януари.

В събота полицията съобщи, че засилва сигурността на сградата след индикации за планирано нападение в новогодишната нощ и след предупрежденията на правителството през последните седмици за нарастващата заплаха от ислямистко насилие.

Германия получила сигнал за нападение срещу Кьолнската катедрала

Германия получила сигнал за нападение срещу Кьолнската катедрала

Ислямисти планират няколко атаки в Европа - Германия, Австрия и Испания

"Билд" съобщи, че официални лица в Германия, Австрия и Испания са получили съобщения, че ислямисти са подготвили няколко атаки в Европа по празниците.

Като възможни мишени бяха посочени Рождественските литургии в Кьолн, Виена и Мадрид. Германският всекидневник съобщава за няколко ареста в австрийската столица и един в Германия.

Властите в Кьолн препоръчаха на посетителите да избягват да носят чанти или да пристигат твърде рано за литургия в църквата.

Германия обвинява Иран за палеж на синагога

Германия обвинява Иран за палеж на синагога

Съдът в Дюселдорф осъди мъж с германско и иранско гражданство

Министърът на вътрешните работи Нанси Фаезер предупреди през последните седмици за нарастващата заплаха от ислямистко насилие в Германия и другаде в Европа. Войната между Израел и "Хамас" увеличава риска от радикализация.