Франция и Германия готвят среща на министрите от страните от "нормандската четворка" на 29 ноември в Минск. Това заяви външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, при пристигането си в Бундестага, предаде ТАСС.

"Ние с моя френски колега (Жан-Марк) Еро миналата седмица предложихме на руските и украински колеги да се срещнем отново идния вторник в Минск", заяви Щайнмайер. По думите му, ситуацията в Донбас през последните дни се усложни, а количеството нарушения на примирието нарасна значително.

С „не” на „руския свят” отбелязаха годишнина на „Майдана” в Украйна

С „не” на „руския свят” отбелязаха годишнина на „Майдана” в Украйна

Така наречените "Евромайдан" протести продължиха три месеца

"Даже ако не се получи пробив, такива преговори са необходими, за да не излезе ситуацията от контрол", подчерта външният министър на Германия. "Дори ако е трудно и работата напредва много бавно, ние сме длъжни да не се отказваме и от частичното изпълнение на Минските договорености", допълни той.

Щайнмайер изрази надежда, че "руските и украинските колеги аналогично оценяват сериозността на ситуацията". Всички страни са длъжни в края на крайщата да имат видим принос в дългосрочното урегулиране на конфликта на Украйна", заяви главата на германското външно ведомство.