В четвъртък Постоянната имунизационна комисия на Германия препоръча поставянето на бустерни дози ваксина срешу коронавирус за всички над 18-годишна възраст, предаде "Дойче Веле".

Предложението, според което третите дози трябва да се поставят шест месеца след вторите, беше изпратено на експерти и на федералните провинции на Германия за гласуване и разглеждане.

Комисията препоръчва да се даде приоритет на имунокомпрометираните лица, хората над 70 години, обитателите и служителите в домовете за възрастни и персонала в медицинските заведения.

Меркел: Ситуацията с коронавируса в Германия е драматична

Меркел: Ситуацията с коронавируса в Германия е драматична

Новите случаи в сряда са рекорден брой - 52 826

Независимо от това каква ваксина е била поставена първо, мРНК ваксините трябва да се прилагат като бустерни инжекции. Бременните жени след втория триместър също трябва да получат бустерни дози.

Целта е да се намалят случаите на заразяване и предаване на коронавирус, тъй като Германия се бори с най-тежката вълна на заразата досега.

През последното денонощие в страната са регистрирани над 65 000 нови случая на Covid-19. Понастоящем 67,8% от населението е напълно ваксинирано.

Две провинции в Австрия ще обявят пълен локдаун

Две провинции в Австрия ще обявят пълен локдаун

Новозаразените в страната са рекорден брой