Германската полиция нахлу в мигрантски лагер, където преди три дни 150 търсещи убежище се сблъскаха с полицията и предотвратиха депортирането на 23-годишен мъж от Того.

Сблъсъците, които полицията описва като "изключително агресивни и насилствени", подтикнаха крайнодесни и консервативни политици да коментира, че приетите над 1,6 милиона имигранти от 2014 г., водят до крах на законността и реда.

Германия продължава да се бори с интеграцията на своите мигранти, много от които избягали от война или конфликт в Близкия изток. Полицията в южния град Елванген пусна в понеделник вечер човек, когото иска да депортира, идентифициран от медиите като Юсиф О., под предлог, че иска да избегне ескалация.

По време на сблъсъците мигранти удрят с юмруци полицейските коли и повреждат една от тях. Властите започнаха разследвания за нарушаване на мира и други възможни нарушения, но не дават повече подробности.

Полицията отказва да предостави допълнителни подробности за нахлуването в мигрантския лагер тази сутрин, в който има настанени около 500 души, търсещи убежище. Повечето от мигрантите са от Африка, включително Нигерия, Гвинея и Камерун.

В Германия арестуваха член на "Ислямска държава", пристигнал с мигрантската вълна

В Германия арестуваха член на "Ислямска държава", пристигнал с мигрантската вълна

25-годишен сириец

 

Не става ясно дали и Юсиф О. е депортиран, а старши полицейски служител Бернхард Вебер коментира, че върховенството на закона не може да бъде нарушено от избухването на агресия в група хора.

"Ние вярваме, че тези хора, действащи в силно напрегната ситуация, биха могли да навлязат в групова динамика и да се държат по начин, който те не биха използвали в по-трезва среда", обяснява полицията.

"Законът е потъпквано от тези "гости " и това е само началото. Ако Германия продължава да бъде водена за носа, вместо да прави закони и издава заповеди, съществуващите проблеми в тази страна ще станат нетърпими", коментира Алис Вейдел, съпредседател на крайнодясната Алтернатива за Германия.

Консервативният политик Армин Шустер настоява за по-строга линия. "В нашата страна има червени линии, които почти всеки ден се нарушават от търсещите убежище. На всеки, който прекрачва червени линии, трябва да му се отнеме заявлението за убежище и да бъде депортиран", обясни Шустер.