Дипломати и екоактивисти се събраха в Германия за двуседмични преговори за прилагане на Парижкото споразумение за борба с климатичните промени, съобщава "Асошиейтед прес".

Екологични организации проведоха протестни демонстрации в западния германски град Бон и в района на намираща се в близост въгледобивна мина преди срещата, за да подчертаят, че Германия продължава да използва силно замърсяващите изкопаеми горива.

Рекорден ръст на CO2 в атмосферата през 2016-а

Рекорден ръст на CO2 в атмосферата през 2016-а

А трябва да бъдат сериозно намаляван, за да не се "пържат" бъдещите поколения

23-тата конференция на страните, или COP23, се открива днес от премиера на островната държава Фиджи. Тихоокеанският остров вече страда от последиците от глобалното затопляне.

Преговарящите ще се съсредоточат върху разработването на някои от техническите детайли на Парижкото споразумение, сключено в края на 2015 г., което цели да ограничи глобалното затопляне до 1,5 градуса по Целзий до края на столетието.

Подчинената на Тръмп администрация: Човешката дейност е главен двигател на климатичните промени

Подчинената на Тръмп администрация: Човешката дейност е главен двигател на климатичните промени

Белият дом се опита да омаловажи значението на доклада

Въпреки че американският президент Доналд Тръмп изрази скептицизъм, неотдавнашен доклад на американското правителство заключи, че съществуват сериозни доказателства, че климатичните промени са предизвикани главно от човешката дейност.