Британският премиер Дейвид Камерън очаква настъпилата година да бъде година на смяна на играта за страната. Той е убеден, че Великобритания ще извоюва победа по въпроси, които отдавна

Предстоящите 12 месеца ще са решаващо за следващото десетилетие, смята той. увеличаване на жилищна собственост, справяне с бедността, подобряване на социалната мобилност и енергични мерки срещу екстремизма - това са някои от основните му приоритети за тази година.

Както е известно, Лондон подготвя референдум за членството в ЕС и Камерън вече предупреди, че страната може и да напусне Съюза, ако исканията й за предоговаряне на условията не бъдат удовлетворени.

Сред тях е и ограничане на свободното движение на хора, особено актуално след миграционния натиск в Европа в последната година.

Правомощията на националните парламенти също са сред исканията му и въпреки че преговорите са "тежки", той е решен да ги води с Брюксел.

Действам, ръководен единствено от националния интерес. Накрая обаче вие сте тези, които ще вземете финалното решение, заяви той на британците.