Петгодишно дете от американския щат Луизиана е било принудено да напусне класа си в детската градина в местно религиозно училище, защото родителите му са еднополова двойка, разказва в. "Гардиън".

Емили и Джени Паркър твърдят, че по време на среща с директора на училището и пастор от Библейската баптистка академия в Декуинси, Луизиана, училищните служители са ги уведомили, че еднополовата им връзка не се толерира от училището и че ще трябва да намерят ново училище за дъщеря си Зоуи.

"Извикаха ни в кабинета на директора на среща, на която ни съобщиха, че Зоуи вече няма да може да ходи на училище там заради нашия избор на начин на живот", казва 31-годишната Дженифър Паркър.

28-годишната Емили Паркър казва, че срещата се е състояла само два дни преди началото на учебната година. По време на конференцията на нея и съпруга ѝ било казано, че като религиозно училище то учи учениците, че бракът е между мъж и жена.

Семейство Паркър наскоро осиновиха Зоуи, която е племенница на Джени, след като баща ѝ загина при трудова злополука през септември 2020 г.

"Тя изгуби баща си, изгуби майка си, а сега губи и училището си, което много обича", казва Джени пред KPLC.

Преди това Зоуи е посещавала предучилищна подготовка в Библейската баптистка академия, където, както казва двойката пред NBC News, Зоуи е имала много приятели и учители, които е харесвала.

Семейство Паркър казаха, че след изключването на Зоуи от училището са получили широка подкрепа от общността.

Двойката каза също, че е получила няколко предложения от други местни християнски училища Зоуи да започне учебната година в техните детски градини.