Израелските медии, позовавайки се на израелски официален представител, съобщават, че Хамас е предал на Израел списък със заложници, които възнамерява да освободи днес, пише "Би Би Си".

Днес 14 заложници ще бъдат разменени за 42 палестински затворници.

Вторият ден от примирието на Израел с Хамас изисква размяна три към едно.

Израелските власти съобщиха, че 14 израелски заложници, държани от Хамас, ще бъдат освободени в събота в замяна на 42 палестински затворници. Ройтерс съобщи още, че Египет е получил списък с 14 заложници от бойци на Хамас, които ще бъдат освободени в събота.

Вчера 13 израелци, 10 тайландци и един филипинец бяха освободени като част от четиридневно примирие. 39 палестинци бяха освободени от израелските затвори.

Израел не публикува списък на хората, които трябва да бъдат освободени, преди да бъдат освободени. След като списъкът бъде проверен, Израел се очаква да отговори със списък на палестински затворници, които трябва да бъдат освободени.

The Times of Israel съобщава, че Хамас е посочил 13 имена, включително деца.

Като част от временно споразумение за прекратяване на огъня между Хамас и Израел, 50 израелски заложници и 150 палестински затворници трябва да бъдат освободени.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън каза, че днешното освобождаване на 13 израелски заложници е "началото на процес" и че до часове "ще разберем каква ще бъде втората вълна на освобождаване".

Той добави: "Очакваме десетки заложници да бъдат върнати на семействата им през следващите няколко дни."

Байдън предпазлив след освобождаването на заложници от "Хамас"

Байдън предпазлив след освобождаването на заложници от "Хамас"

Няма информация за американците, държани от групировката