Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е решил да предприеме незабавни действия в отговор на терористичното нападение в Източен Йерусалим, при което загинаха седем души, съобщи АП.

Той заяви пред репортери, че е извършил оценка на сигурността и е взел решение за "незабавни действия, които да бъдат предприети още тази вечер".

Премиерът обаче отказа да даде подробности за решението, като заяви, че Израел ще действа "решително и хладнокръвно"

Съобщава се, че най-малко седем души са станали жертва на стрелба в Източен Йерусалим в квартал Неве Яаков, а други десет са ранени.

Кървава стрелба по синагога в Ерусалим
Обновена

Кървава стрелба по синагога в Ерусалим

Има убити и ранени

Това е терористично нападение, извършено в момент, когато хората са напускали синагогата. Силите за сигурност застрелват и убиват нападателя, докато той се опитва да избяга, заявиха властите.

Първоначално никой не пое отговорност за нападението, но говорителят на ислямистката организация Хамас Хазем Касем заяви: "Тази операция е отговор на престъплението, извършено от окупаторите в Дженин, и естествен отговор на престъпните действия на окупацията."

В четвъртък израелските сили за сигурност проведоха антитерористична операция на Западния бряг, при която бяха убити повече от десет палестинци. Нападението предизвика остра реакция от страна на палестинците. Палестинската национална власт обяви, че прекратява сътрудничеството си с израелските власти в областта на сигурността.