Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей заяви, че "Ал Куд" - Йерусалим ще остане столица на Палестина, по време на среща с организатори и официални лица на иранската организация "Хадж" в Техеран. съобщава АМН.

"Сатаничната и мръсна политика, приета от САЩ по отношение на Палестина е наречена "сделка на века", но те трябва да знаят, че тази сделка, която са си представяли като "Божествената милост" никога няма да се случи", обясни аятолах Хаменей.

Израел разположи "Железен купол" в Тел Авив след ескалацията с Газа

Израел разположи "Железен купол" в Тел Авив след ескалацията с Газа

Най-малко двама палестинци загинаха

Иранският лидер отхвърля решението Йерусалим да се превърне в официална столица на Израел: "в противоречие с очакванията на американските официални лица, които са навсякъде да правят нещо за палестинския въпрос, въпросът за Палестина няма да бъде забравен, а свещеният град Ал-Куд (Йерусалим) ще остане столица на Палестина", допълва Хаменей.

"Халюцинацията, за която си мечтаят, мислейки, че взимат Ал-Куд (Йерусалим) и казвайки, че под града, над града, навсякъде, на изток и на запад трябва да бъде в ръцете на евреите, е без значение. Това няма да се случи и палестинската нация със сигурност ще се противопостави, а мюсюлманските държави ще застанат зад палестинската нация, за да предотвратят това", допълва аятолах Али Хаменей.

Абас благодари на Путин за съветите за Близкия изток

Абас благодари на Путин за съветите за Близкия изток

Палестинският президент ще присъства на финала на световното по футбол