Трябва да удвоим усилията си, за да гарантираме, че справедливостта ще надделее над омразата и хаоса - това заяви посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа в изявление във връзка със смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис и протестите, които последваха.

"Смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис беше трагедия и ние споделяме чувството на тъга и мъка, които изпитват редица хора в Съединените щати и по света. Всеки човек има право да се отнасят към него с достойнство и да бъде в безопасност по нашите градски улици." - подчертава посланик Мустафа.

"Трябва да започнем открита дискусия, да се поучим от грешките си и да засилим ангажимента си към нашите основни ценности, включително равни права и върховенство на закона. Както казаха редица американски официални лица, сега трябва да удвоим усилията си, за да гарантираме, че раните ще започнат да заздравяват и че справедливостта ще надделее над омразата и хаоса. Чрез открит диалог и дебат можем да работим за преодоляване на дискриминацията и разделението и да гарантираме, че всички граждани могат да се ползват от правата, които заслужават." - се казва още в изявлението.

Минеаполис под блокада след дни на погроми

Минеаполис под блокада след дни на погроми

Смъртта на чернокожия Флойд при арест разбуни обществото