Държавата постигна значителен напредък при президента Барак Обама, но има още какво да се направи. Това обяви Бърни Сандърс пред делегатите на Националния конгрес на демократите.

Той заяви, цитиран от „Асошиейтед прес”, че президентски избори 2016 г. са за кандидата, който разбира реалните проблеми, пред които е изправена страната и може да предложи решения.

Единствено Клинтън е достойна за президент, заяви Мишел Обама

Единствено Клинтън е достойна за президент, заяви Мишел Обама

При откриването на конференцията на демократите

Сандърс каза пред конгреса, че от „всеки обективен наблюдател ще заключи, че – на базата на идеите и лидерството си – Хилари Клинтън трябва да стане следващият президент на САЩ".

Той заяви, че е съпричастен със своите разочаровани привърженици, но им каза твърдо, че Хилари Клинтън трябва да спечели през ноември.  

Сенаторът на Върмонт поиска да обедини демократите в нощта на откриването на конгреса им, след като преди дни гръмна скандал с теч на имейли, показващи, че членове на комисията са били на страната на Хилъри Клинтън по време на кампанията за първичните избори.

Припомняме, че Бърни Сандърс бе съперник на Хилъри Клинтън по време на първичните избори на демократите за кандидат за президент на САЩ.

По време на речта му прокънтяваха викове „Бърни! Бърни!”, допълва Си Ен Ен.