Австралия стана поредната страна, която забрани вноса на злато от Русия. Санкции срещу руското злато са наложени от САЩ, Канада и Япония. Европейският съюз работи по подобни ограничителни мерки, пише "Блумбърг".

Австралия ще наложи санкции и срещу 16 руски министри, заяви премиерът Антъни Албанис на пресконференция в Киев, предаде "Ройтерс". Общият брой на руснаците, спрямо които са въведени ограничителните мерки на Канбера, ще достигне 843 души.

САЩ и Г-7 налагат санкции на руското злато

САЩ и Г-7 налагат санкции на руското злато

Нов удар по икономиката на Кремъл

Посещението на австралийския министър-председател в Украйна е първото в отношенията между двете страни, заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на пресконференция. Той благодари на Австралия за нейната "значителна помощ, включително в областта на отбраната".

Албанис обяви прехвърлянето на военно оборудване на Киев, включително 20 бронетранспортьора Bushmaster. Зеленски поиска тези бронетранспортьори и австралийското правителство се съгласи да ги предаде през април.

Австралия изпрати бронетранспортьори на Украйна

Австралия изпрати бронетранспортьори на Украйна

Доставени са четири машини, обещани са още десет

Златото представлява "голям дял от износа", който носи "десетки милиарди долари" на Русия, а САЩ и техните съюзници искат да намалят руските приходи, обясни решението за налагане на санкции президентът на САЩ Джо Байдън.