Трима гръцки евродепутати са се оплакали, че са преминали през паспортни проверки на полети от Атина до Брюксел, веднага след като Германия наложи по-строг контрол на пътниците, идващи от Гърция, съобщават гръцките медии.

Тримата евродепутати - София Сакорафа, Георгиос Кирцос и Нотис Мариас, написаха в социалните мрежи, че са преминали паспортни проверки заедно с други пътници от Гърция на летището в Брюксел.

Гърция бясна на Германия, че спря действието на Шенген за гърци

Гърция бясна на Германия, че спря действието на Шенген за гърци

Гърците подложени на яки проверки и разпити на германските летища

"Гърция печели по-голямо доверие. След Германия, сега Белгия пренебрегва Шенгенското споразумение и ни проверява за полети от Гърция", написа иронично София Сакорафа в профила си във "Фейсбук".

"Нашето европейско унижение продължава заради неспособността на правителството да прекрати индустрията на фалшивите документи за пътуване в Гърция. Вчера имахме паспортни проверки за пътниците на Aegean Airlines в Брюксел, сърцето на ЕС", написа в "Туитър" евродепутатът от опозиционната "Нова демокрация" Гиоргиос Кирцос.

"След като Германия ни постави под карантина, сега гръцките пътници са поставени под карантина и на белгийските летища. Оплаквам се от незаконния паспортен контрол на летището в Брюксел на пътниците от полет 622 на Aegean Airlines от Атина до Брюксел. Спешно поставяме въпроса пред Европейската комисия", написа от своя страна Нотис Мариас в "Туитър".