Силите на противовъздушната отбрана на Беларус са унищожили няколко цели над южната част на страната. Предполага се, че целите са били ударни безпилотни летателни апарати, пуснати от Украйна, и са били около 10. Това съобщава президентът на Беларус Александър Лукашенко, според беларуската държавна агенция.

В момента тече издирване на останките от дроновете, които са нарушили въздушното пространство на Беларус, цитира "БелТа" думите на Лукашенко. Нападението на украинските дронове според тази информация е станало вчера, между 18.10 ч. местно време, когато се е задействало предупреждението, и 19.30 ч., когато целите са били свалени в Костюковичкия район.

"Подозираме, че това не е първият път, когато въоръжените сили на Украйна нарушават всякакви правила за поведение и нарушават въздушното пространство на Република Беларус", заявява Александър Лукашенко.

Нито дума от украинските военни за руската Курска област

Нито дума от украинските военни за руската Курска област

На този етап няма прехвърляне на части от Харковска област - нито руснаци, нито украинци

Минск е предоставил на Москва информацията, а въздушни цели след това бяха унищожени от руските сили за ПВО в Ярославския регион, потвърждава и ТАСС. Тази нощ руските военни са свалили 32 украински безпилотни летателни апарата, според съобщението на Министерство на отбраната на Руската федерация.

Шест дрона са свалени над Ярославска област, а останалите 26 са били над Курска област.

"При опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотни летателни апарати по обекти на територията на Руската федерация дежурните сили и средствата на ПВО прехванаха и унищожиха 32 дрона от самолетен тип", гласи доклада на руските военни.

Как нахлуването на Украйна в Русия може да промени войната

Как нахлуването на Украйна в Русия може да промени войната

Украинските сили предприеха дързък набег в руската Курска област, плениха руски войници, унищожиха оборудване, изненадаха и унижиха Кремъл