Санкции срещу Саудитска Арабия за участието на Рияд в убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги ще имат категорична подкрепа както от Демократическата, така и от Републиканската партия.

Това обяви американският републикански сенатор Линдзи Греъм, добавяйки, че не е в "националния ни интерес по отношение на сигурността да гледаме на темата по друг начин", съобщават американските медии.

Тръмп застава зад Саудитска Арабия, дори и принцът да е знаел за убийството

Тръмп застава зад Саудитска Арабия, дори и принцът да е знаел за убийството

Няма да отменя военни договори, които биха облагодетелствали Русия и Китай

"Твърдо вярвам, че ще има категорична подкрепа и от двете партии за сериозни санкции срещу Саудитска Арабия, включително срещу подходящите членове на кралското семейство за този варварски акт, който противоречи на всички цивилизационни норми", подчерта Греъм, заключавайки, че "въпреки че Саудитска Арабия е стратегически съюзник, поведението на престолонаследника - по много начини - показа неуважение към отношенията ни и го направи, по мое мнение, отвъд токсичността".

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп излезе с нарочно изявление, в което посочи, че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман може да е знаел за убийството, но настоя, че заставането до саудитците е в интерес на Вашингтон.