Следственият комитет на Руската федерация в петък съобщи за загинали и ранени в резултат на взривяването на склад за боеприпаси в Белгородска област след обстрел от страна на Украйна, предава ТАСС.

"В село Октябрски, Белгородска област, в резултат на обстрел на Въоръжените сили на Украйна е взривен склад с боеприпаси.. По предварителни данни има загинали и ранени", съобщи пресслужбата на Следствения комитет.

Както уточниха от правоохранителните органи, сред загиналите има служещи в Националната гвардия.

Също така бе съобщено, че руската система за противовъздушна отбрана е свалила ракети в района на Нови Оскол. Отломки са паднали върху ЖП линия, повредени са електропроводи, движението на влаковете временно е спряно. При този случай няма пострадали хора.

Припомняме, че в четвъртък висок 16-етажен блок пострада при попадение на снаряд на ПВО в руския град Белгород, съобщи кметът Антон Иванов в четвъртък. По думите му в града действа противовъздушна отбрана (ПВО). При инцидента не са пострадали хора. Повреден е технически етаж на сградата.

Военни складове и петролни бази в Белгородска област са обект на периодични атаки от украинска страна. На 1 април въздушен удар на украинските военни доведе до пожар в петролна база в Белгород - това беше първия по-сериозен обстрел от страна на украинските военни на руска територия. В града често се активира ПВО срещу снаряди или дронове, идващи от Украйна.

Пожар в склад за боеприпаси евакуира цивилни в Белгород

Пожар в склад за боеприпаси евакуира цивилни в Белгород

По последни данни няма жертви и ранени