В рамките на четиридневната си визита в Китай руският президент Дмитрий Медведев се срещна с премиера на Индия Манмохан Сингх.

Ние се срещнахме в рамките на форума БРИК, който се разшири до БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, ЮАР), което ни позволява не само да оценим текущото състояние на международната икономика и международните събития, но и да отделим определено внимание на двустранните ни отношения, за което аз много се радвам, заяви Медведев и допълни, че са засегнати икономически теми, сътрудничество в областта на хуманитарните проекти и други сфери.

Прекрасно е, че откриваме новата година с такава среща, каза руският президент.

От своя страна индийският премиер подчерта уникалния характер на партньорството между Русия и Индия. "Между нас има стратегическо сътрудничество, което за последното десетилетие стана по-силно и по-дълбоко," заяви Манмохан Сингх.

Всеки път, когато аз се срещам с вас, аз мисля, че Русия има толкова добро управление, на което Индия трябва да подражава във всички аспекти, подчерта индийският премиер, който е активен поддръжник на разширяване на сътрудничеството с Руската Федерация.

Той изказа сърдечната си благодарност на Дмитрий Медведев и руския премиер Владимир Путин за силната поддръжка във всички сфери на сътрудничеството. Надяввам се, че през следващите десетилетия сътрудничеството между двете страни ще става още по -плодотворно," отбеляза индийският премиер.

Той добави, че утре ще се състои още една среща между лидерите на БРИКС.

За тези три години целият свят се промени много сериозно, глобалната икономика също, заяви той и допълни, че партньорството със страни като Русия, Китай, Индия, Бразилия, а сега и ЮАР, само може да укрепи световните сили, прогреса и стабилността.