Индийската армия може да придобие 1770 перспективни бойни машини (FRCV) за подновяване на остарелите бойни танкове Т-72, пише индийският вестник The Economic Times, цитиран от РИА Новости.

За ключов претендент се смята руският танк T-14 "Армата". Според вестника, сделката се оценява предварително на сумата отнад 4,5 млрд. долара.

Руският танк "Армата" може да бъде превърнат в робот

Руският танк "Армата" може да бъде превърнат в робот

Пригоден е от самото начало

Както отбелязва изданието, сега в Русия на шестдневна визита се намира индийска делегация, която трябва да се срещне с високопоставеното ръководство на Въоръжените сили на Русия. Очаква се, че военните от двете страни ще обсъдят "Армата", пише изданието.

Русия и Индия са близки партньори в сферата на военно-техническото сътрудничество: над 70% от въоръжението, бойната техника на индийската армия, на военновъздушните и на военноморските сили са руско производство. Всяка година Русия доставя на Индия техника и оръжие за няколко милиарда долара.

Русия разполага "Армата", "Бумеранг" и "Панцир" в Арктика

Русия разполага "Армата", "Бумеранг" и "Панцир" в Арктика

Командващи офицери от транспортната служба

Малко по-рано вестник Times of India, позовавайки се на източници от правителството информираха, че властите са готови да подпишат договор за придобиване на нови руски зенитни ракетни системи С-400 за $5,43 млрд. за пет полка. Отбелязва се, че Комитетът по въпросите на сигурността на правителството на Индия е одобрил придобиването на руските системи.

Искат фалит на производителя на танка Армата

Искат фалит на производителя на танка Армата

Армата беше представен

Освен това, в медиите се съобщава и за това, че Индия се е обърнала към Русия със запитване за модернизация на хиляди танкове Т-90, които вече са на въоръжение на сухопътните войски в страната.