Индонезийска болница в Ивицата Газа е била повредена от ракета, избухнала близо до сградата, съобщи в петък говорителят на индонезийското външно министерство Лалу Мухамад Икбал, цитиран от руската служба на "Би Би Си".

Според него целта на атаката е била в квартал Тализатар, съседен на болницата; по време на атаката в мазето на болницата е имало трима индонезийски доброволци, те не са ранени. "Индонезия отново осъжда варварските атаки срещу граждани и граждански обекти, особено хуманитарни съоръжения в Газа", каза Икбар.

Според други съобщения обстрелът е нанесъл щети на болничната инфраструктура и превозни средства, включително две линейки, и е ранил 10 души.

Сарбини Абдул Мурад от Медицинския комитет за спешно реагиране (MER-C) потвърди пред индонезийския вестник Republika, че ракета е паднала близо до болницата, но подчерта, че това не е пряка атака срещу основната сграда.

Израелските военни все още не са коментирали изявленията на индонезийското външно министерство. По-рано те заявиха, че болницата е била използвана като прикритие за подземни тунели на Хамас. Индонезийските власти категорично отричат ​​това.

Хизбула съобщи за удари по няколко израелски цели

Хизбула съобщи за удари по няколко израелски цели

Групата направи съобщението в отделни изявления в четвъртък, съобщи ливанската телевизионна мрежа al-Mayadeen.