Асоциация, представляваща интернет гигантите Google, Facebook и др. интернет компании подкрепи блокиране от страна на Конгреса на САЩ на решението на администрацията на американския президент Доналд Тръмп да отмени неутралността на интернет.

Демократите в Сената на САЩ заявиха през миналия месец, че имат подкрепата на 50 сенатори от 100-местната камара за отмяна, като за мнозинство им трябва само още един глас.

21 американски щата заведоха дело срещу отмяната на неутралността на интернет

21 американски щата заведоха дело срещу отмяната на неутралността на интернет

Действията на FCC били "произволни и своенравни"

Асоциацията, която също така представлява Amazon, Microsoft и много други компании, посочи в писмо до лидерите на Сената, че тя подкрепя усилията му за обръщане на решението, но също така призова за законодателно решение, за да не се допуска отмяна на неутралността на интернет.

"Интернет индустрията призовава Конгреса да реализира постоянно законодателно решение", се настоява в писмото, което е било видяно от "Ройтерс".

САЩ отменят неутралността на интернет

САЩ отменят неутралността на интернет

За това гласува Федералната комисия за комуникации

Над 20 щатски главни прокурори заведоха съдебно дело срещу решението на Федералната комисия по комуникации (FCC) за отмяна на неутралността на интернет, която беше урегулирана през 2015 г. и която забранява на доставчиците на интернет услуги да блокират или спират интернет съдържание или да предлагат платени бързи интернет линии.