Четиринадесет членове на терористичен екип, свързан с Израел, са били арестувани в северозападен Иран.

Това съобщава в понеделник  "Ройтерс", като цитира служител от иранската съдебна система.

14 членове, свързани с Израел, бяха арестувани, докато се опитваха да убият различни лица.

Не се предоставя допълнителна информация.

The Times of Israel коментира, че Иран понякога обявява задържането на хора, които според него шпионират в полза на чужди държави, включително Съединените щати и Израел, без да предоставя доказателства в подкрепа на подобни твърдения.

Ислямската република е във война в сянка с еврейската държава от години, като Техеран обвинява Йерусалим, че стои зад поредица от саботажи и убийства, насочени срещу ядрената му програма, извършени заедно със САЩ.

Министърът по стратегическите въпроси Рон Дермър и съветникът по националната сигурност Цахи Ханегби ще пътуват, за да се срещнат с високопоставени служители във Вашингтон тази седмица, за да обсъдят иранската заплаха, според доклад на американски медии в новинарския сайт Axios миналата седмица.

Израел удари Сирия

Израел удари Сирия

За пореден път този месец

Припомняме, че това се случва ден след поредните удари на Израел в Сирия. Израелската армия удря цели, свързани с Иран и "Хизбула". 

Влиянието на Техеран нарасна, откакто започна да подкрепя президента Башар ал-Асад в гражданска война, започнала през 2011 г.

Ударите са част от ескалация на конфликт с ниска интензивност с цел да се забави нарастващото навлизане на Иран в Сирия, казват израелски военни експерти.

Бойци, съюзници на Иран, включително "Хизбула", сега държат власт в огромни райони в източна, южна и северозападна Сирия и в няколко предградия около столицата.