Върховният водач на Иран нареди на въоръжените сили на Ислямската република да съдействат на здравното министерство на страната в борбата с разпространението на новия коронавирус, съобщава "Асошиейтед прес".

Решението на върховния водач аятолах Али Хаменеи идва, след като Иран има най-голям брой починали хора от новия вирус извън Китай, откъдето тръгна заразата.

90 000 са вече заразените с коронавирус в света

90 000 са вече заразените с коронавирус в света

Най-бързо вирусът се разпространява в Южна Корея

Уточнява се, че ирански депутат е казал на свои колеги да преустановят контакта си с обществеността, след като има 23-ма заразени от новия коронавирус сред членовете на парламента.

Изглежда, че достъпът до сайта на "Уикипедия" на фарси е бил прекъснат в Иран, след като много приближен човек на върховния водач почина от новия коронавирус.

Коронавирусът отне живота на още двама души във Франция

Коронавирусът отне живота на още двама души във Франция

Според последната информация има още два смъртни случая в болницата в Компиен

Междувременно ирански медии съобщиха, че д-р Пирхосеин Коливанд, който е ръководител на Спешна помощ на страната, е бил диагностициран с новия коронавирус. Здравословното състояние на Коливанд е "добро и няма нужда от безпокойство", уточнява ИЛНА.

В същото време няколко ирански медии съобщиха, че съветникът на ръководителя на иранската съдебна система Ахмад Туйзеркани е починал от коронавирус.

Първи случай на коронавирус в Йордания и Саудитска Арабия

Първи случай на коронавирус в Йордания и Саудитска Арабия

Заразеният йорданец се е върнал от Италия преди две седмици

Информациите излязоха часове след като здравното министерство на страната публикува актуализирана информация за заразените с коронавирус в страната, като за последните 24 часа са регистрирани 835 новозаразени, а 77 души са починали и общо 2336 души са заразени.

Вчера беше съобщено, че Сейед Мир-Мохамади, член на консултативния орган към върховния водач, почина от усложнения от короновируса.

Случаите на коронавирус в Европа

Случаите на коронавирус в Европа

Общо са потвърдени 2199 случая и 38 починали