Иран и Пакистан се договориха да проведат съвместни военноморски учения в бъдеще. Това заяви началникът на Генералния щаб на иранските въоръжени сили Мохамад Багери.

"Постигнахме споразумения, включително и за провеждането на съвместни военноморски учения в териториалните води на Пакистан и Иран", заяви пред ИРНА Мохамад Багери.

Началникът на Генералния щаб каза още, че пакистанският флот ще присъства на съвместните учения на китайския, руския и иранския флот, които са насрочени за края на 2021 г. и началото на 2022 г.

САЩ, Афганистан, Пакистан и Узбекистан създават платформа за стабилност в региона

САЩ, Афганистан, Пакистан и Узбекистан създават платформа за стабилност в региона

Мирът и свързаността се укрепват взаимно...

Според Багери "членството на Иран в Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) със сигурност ще укрепи отношенията на Техеран с Исламабад и други страни в организацията".

В средата на октомври Багери посети четиридневно посещение в Пакистан, по време на което проведе разговори с редица местни влиятелни политици и военни.

На 17 септември участниците в срещата на върха на ШОС, която се проведе в Душанбе, подписаха документ за сътрудничество, който предлага началото на процеса на приемане на Иран в организацията.