Един от командирите на Иранската революционна гвардия се зарече да "срине (израелските градове) Тел Авив и Хайфа със земята", ако САЩ предприемат атака срещу Ислямската република, съобщава иранската агенция ИРНА.

"САЩ нямат смелостта да изстрелят и един куршум срещу нас, въпреки всичките си отбранителни и военни средства. Но ако ни нападнат, ще сринем Тел Авив и Хайфа със земята", предупреди Ядолах Джавани, който е заместник-началник на Иранската революционна гвардия по политическите въпроси, по време на събитие за отбелязване на 40-ата годишнина от Ислямската революция в Иран.

Коментарите на Джавани бяха направени часове, след като говорителят на Революционната гвардия бригаден генерал Рамезан Шариф предупреди, че иранските военни сили "категорично ще накажат всеки агресор" и ще "защитят неговите граници с ефективни военни способности".

Иран ще продължи да увеличава военната си мощ и да работи по ракетите си

Иран ще продължи да увеличава военната си мощ и да работи по ракетите си

"Не сме питали и няма да искаме разрешение..."

В реч, изнесена на площад "Азади" в Техеран пред десетки хиляди иранци по-рано днес, президентът на страната Хасан Рохани подчерта, че Техеран ще продължи да увеличава военната си мощ и няма да иска разрешение от никого за разработване на "различни видове ракети".