Иранският президент Хасан Рохани обяви, че Иран е решен да увеличи военната си мощ и да разшири програмата си за балистични ракети, въпреки нарастващия натиск от страна на враждебни страни за ограничаване на отбранителната работа на Иран, съобщава "Ройтерс", цитирайки държавната телевизия.

"Не сме питали и няма да искаме разрешение за разработване на различни видове ... ракети и ще продължим пътя си и засилването на нашата военна мощ", подчертал Рохани в реч на площад "Азади" (свобода) в Техеран, където десетки хиляди се събраха за отбелязване на 40-ата годишнина от Ислямската революция.

Четиридесет години Ислямска Република Иран

Четиридесет години Ислямска Република Иран

Четиридесетте най-важни постижения

Иранският държавен глава също така се зарекъл, че Иран ще победи санкциите на САЩ, които бяха наложени отново, след като миналата година американският президент Доналд Тръмп оттегли страната от ядреното споразумение на Техеран със световните сили, сключено през 2015 г.

"Иранският народ има и ще има някои икономически затруднения (заради санкциите), но ние ще преодолеем проблемите, като си помагаме взаимно", изтъкнал Рохани.

Иран уточнява: "Смърт на Америка" е насочено към Тръмп, а не към народа на САЩ

Иран уточнява: "Смърт на Америка" е насочено към Тръмп, а не към народа на САЩ

"Това означава смърт на американските управляващи"